måndag 3 december 2012

Trädgårdsdesign

För ett litet tag sedan var två tjejer från trädgårdsdesignfirman Vitre & Trädgård här och tittade på våra ägor. Resultatet av deras tjänst "Turboträdgård" blev en hel del kreativa förslag och massa inspiration. Vi har ca 7000 m2 mark fördelat på tre hagar, en paddock, en stor gårdplan mellan ladan och huset samt vanlig trädgård. Ja, och så har vi två infartsvägar och en, eh, gödselplatta?


Vår stora fråga var hur vi skulle få trädgården mysig och lummig för i dagsläget är det öppna ytor omgärdat med häck och i princip inget mer. Säkert drömscenariot för en trädgårdsfantast men jag har inte en susning om vart jag ska börja. Tack och lov hade Vitre mer koll på läget och deras trädgårdsplan blev väldigt bra. Den innefattar en pergola-gång rakt genom gårdplanen, en liten rosenträdgård med grusgångar, ett litet lavendelfält (min önskan) utanför köksfönstrena, en uteplats med ett lusthus i anknytning mm mm.


Det mesta var saker vi kände ett rungande JA för direkt särskilt deras idé att ha vita murar istället för staket lite här och var och att plantera fruktträden i en av hagarna för att på så sätt få en fruktäng. Jag vill gärna ha en äng och det var smart att sätta fruktträd i den och klippa gångar med gräsklipparen. Midsommarfirandet är givet!

Ha det gott allihopa!!

2 kommentarer:

  1. Spännande med planer för våren! Ska bli kul att se det "växa" (hoho) fram!

    SvaraRadera
  2. Åh vad kul! :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...