måndag 20 februari 2012

Macarons

Söndagen tillbringade i fransk 50-talsstil, männen rev och levde runt, kvinnorna lagade mat och bakade macarons. Det var min lillasyster som tyckte att det vore en bra idé att testa detta snygga lilla bakverk och jag upplät mer än gärna köket till experimentet. Goda är de ju!


Slutresultatet ser ni här, visst blev de bra?! Mycket goda också, chokladmacaron var helt i min smak. Lillsyrran pyntade med små sockerblommor och det var knappt vi vågade förstöra dem genom att äta.


Det tog lite tid och då gjorde hon dem ändå från en baksats hon köpt i Frankrike. Vi hittade ett recept på macarons från scratch och det verkar inte vara übersvårt, lite marängbak kombinerat med biskvie kanske? Säger jag som gjort lyckade maränger en gång i mitt liv och aldrig gett mig på biskvier.

Oavsett är det mödan värt för de blir sååå fina och sååå goda!

2 kommentarer:

 1. Onekligen en prydlig liten kaka, det där.
  Och era ser ju nästan ut som dyra "köbekagor", hihi!
  Må så gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Tack för dom fina orden! Vi får prova ngt från boken nästa gång... Dominique kom förbi en snabbis på en kopp te och blev helt hänförd, såhär dagen efter hade dom blivit som "riktiga" macarons (så som jag ville ha dom) med spröd utsida och sen fluffig insida. Tror mammas fyllning hjälpte till under natten ;) Nä det får bli en ny provence-resa så vi kan köpa fler lådor.. Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...