torsdag 12 mars 2009

Trendseminarium

Var som jag tidigare skrivit en sväng i Stockholm igår. Det var dags för Moderådets trendseminarium med fokus på inredning. Det är tredje (eller fjärde?) gången jag är där, denna gång hölls det i vackra Café Opera!
Jag ska inte gå in i detalj på vad som väntar i trendväg men det var några saker som jag fastnade för av olika anledningar.

Avant Garden och No thing
Två trender som båda tar tydligt avstamp i det lantliga och avskalade. Jag satt och tänkte på alla er underbara bloggerskor och hur trendiga vi är med våra hus ute på landet och trädgårdar med vackra blommor i. Dock var dessa två trender lite mer avancerade än så, det ska odlas mitt i stan (gärna rabarber i parker t ex), det ska bäras trädgårdshandskar från Laura Ashley, gummistövlarna ska vara designade och dyra osv. Känns lite som om hela idyllen missas, det är ju hemma hos oss på landet man får rätta känslan och fridfullheten. Men det är inte syftet; kontrasten och ivern hos stadsbon att odla och leva spartanskt är det som eftersträvas.

Dock går det ju inte att komma ifrån att dessa trender passar bättre på landet, men vi har ju redan nåt dit. Landet är trendigt men vi som bor här kommer ju inte att flytta bara för att trenden är över, eller hur? :)

Nyckelord:
Rotting, odla grönsaker, designade verktyg och tillbehör, ekologi, återvinning.

Utility
Funktion före form! Industriell och militär inspiration. Det intressanta var när Lotta sa att det knappt gick att komplettera sina dricksglas längre, allt uppdateras och utgår. Jag har samma problem! Saker blir second hand och "ute" alldeles för snabbt! Denna trend kom som en motattack mot all konsumtion och prylfixering.

Nyckelord:
Armaturer med inspiration från industrin, funktionellt och praktiskt, patina, mobilt.

Detta var bara lite av allt som det informerades om. En intressant sak är att ekologi och miljö inte längre ses som en trend utan det tänket är här för att stanna.

Kram!

Ps Det kom även upp igår att bloggning är en stor trend och det skulle räckas upp händer på de som höll på.. dock vågade inte jag för det var inte många som räckte upp! Ds

15 kommentarer:

 1. Vad spännande! Visst är det roligt med trender, särskilt om man ska sälja produkter för att locka kunder, annars ska man gå efter vad man själv gillar!! Första gången jag är in till dig, härlig blogg du har, tack för titten!
  Kram Ulrica

  SvaraRadera
 2. Första gången här och ser att du har en mysig blogg.

  SvaraRadera
 3. Upps.., snö i Skåne????
  Vad är det du säger, inte nu när jag skall komma på besök, hoppas det har töat bort innan jag är framme!!
  Jo då, här uppe började det att snöa för några timmar sedan så jag räknar kallt med en tidig körtur i morgon, tar det lilla lugna.

  Längtar ju till våren...

  Kram Marianne

  SvaraRadera
 4. Här snöar det med :(

  Tack för trendtipsen!

  Linda :)

  SvaraRadera
 5. Din fegis! Klart att du skulle räckt upp :)

  Kul att få veta lite mer om trenderna som kommer (och sen går). Det där med bloggandet har man ju fattat lite är på mer och mer ingång. Jag tror folk tycker det är lite för dyrt att köpa inredningstidningar hela tiden... bloggarna är ju gratis :)

  Tack för bra inlägg!

  / Jenny

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Oh, va spännade att få en trendrapport från kungliga huvudstaden!!!

  Jag brukar också hålla låg profil att jag har en blogg...inte för att jag skäms på nåt sätt utan för att många har lite fördommar. Alla är ju inte som blondinbella mfl. Vi som bloggar om inredning och loppisfynd har ju en annan pubilk än den hon har. Man får ju så himla mycket inspiration av att besöka alla fina bloggar! Jag är beronde! ;- )

  Må så gott & trevlig helg!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 7. Hej Maria!
  Tack för trendrapporten:)

  Du skulle ju räckt upp handen tycker jag;)

  Ha en härlig helg!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 8. Intressant! Låter som ett kul seminarium. Kul att funktion kommer så starkt. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag har inte fått något datum ännu..det är bestämt att vi vara med i tidningen i år..men det måste passa efter bilder och säsong..jag tror att det blir efter sommaren..lång väntan..
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. lilla fegis där!!!
  Klart du skulle ha räckt upp handen...

  Din blogg är ju helt underbar!!!

  Kul att man är lite (ofrivilligt)trendig så där i bland.
  Jag bor ju mitt i staden men gillar att odla och påta lite i min vildvuxna trädgård. Dock hoppar jag över de där dyra designade gummistövlarna mina gamla tretorn får allt duga!

  Önskar dig en trevlig helg och förhoppningsvis lite vårsol också!!!

  Kram


  Flisan

  SvaraRadera
 11. Min snuskburk är alltså trendig ?!
  /Mattias

  SvaraRadera
 12. Låter bra med miljö o ekologitänket, jag har planer på att skaffa kompost i vår.. får se hur det går ;)

  kram

  SvaraRadera
 13. Rottingåtervinning....det blir det hos mig nästa vecka.
  Nej, det är inte mattpiskan.

  Du kunde väl viftat lite grann ändå med handen?

  Kram

  SvaraRadera
 14. Låter ändå som bra trender tycker jag. Och tänk vad trendig jag har blivit då som har börjat blogga. Och du är ju hur trendig som helst som faktiskt går på inredningsseminarium och dessutom bloggar.

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 15. ja,men de sköna i kråksången är ju att de försvinner,,,,, har de gjort här nu! :)
  värdet är ju något vi människor inte kan styra över.... de blir det de blir ändå... så man får la försöka göra de bästa av situationen :)
  trevlig helg på dej!!
  kram linnea

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...