fredag 23 januari 2009

Loppisar

När jag står inför en ny loppmarknad darrar jag i hela kroppen. Vi har gott om sk idrottsloppisar här nere i Skåne och där kan man verkligen göra fynd. Det brukar finnas massor av möbler för bara några tior och problemet blir inte att hitta något utan att få det med sig hem, i vår mycket lilla bil. I vår börjar de igen och jag bara längtar!
Varje år är det något nytt jag fastnar för. När jag vara yngre var det mest pynt och småsaker, sen blev det teakmöbler i mängder ett år, porslin nästa år, glas året efter osv.


I år tror jag det blir silverbestick och textilier. Har innan känt mig lite lätt allergisk mot att köpa tyg i andrahand men det har jag kommit över nu, det har dock inte min make men vad man inte vet har man inte ont av! Skulle vilja hitta en fin köksduk och kanske något örngott med spets.

Jag har ett par favoritloppisar som aldrig sviker:
- Brunnsparken i Ronneby, varje söndag april-september. Detta är mer en antikmarknad än en loppmarknad, du kan dock göra fynd utanför själva paviljongen. Men vill du köpa en ny Bersåkopp så är det stor chans att hitta en här, till antikmarknadspris. Efter loppisen tar man en tur över gatan in i den gamla handelsboden Brunnskatten, som numera är butik och café, och tittar på fina kläder och pynt, därefter mat på Karön eller fika på Café Brunnskatten.

- Janstorps IF´s loppis i Janstorp. Här har jag inhandlat både kläder, pynt och möbler. Har dock missat den tre år i rad för den ligger mitt i juli, i fjol var den på samma dag vi gifte oss. Det var svårt att prioritera ;)

- Gnistan utanför Karlskrona. En gång såg jag en tjej gå förbi med ett lyckligt flin i ansiktet och en PH-lampa i högernäven. Jag fyndar dock mest Kockums-prylar här.


Fler vågar jag inte rekommendera... man vill ju ha dem för sig själv!

11 kommentarer:

 1. Vi ska _inte_ ha ett begagnat örngott!

  / J

  SvaraRadera
 2. God morgon Maria!
  Nu har jag precis skottat bort en gigatisk jäkla snödriva framför butiken..., blir sååå glad när plognisse bara dimper av eländet mitt framför dörren.., grrr!!!
  Usch så negativ jag låter men är det någon gång jag verkligen saknar Skåne så är det på vintern.
  Fasiken.., tiden springer iväg, öppnar ju nu 10.00, måste hinna tända alla ljusen vettu!
  Ha de gott
  kram till dig

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!

  Tack en en gång för att du röstade på min blogg !
  Hoppas att din helg bli bra och att ni njuter av lite ledighet!

  Kram Tina

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Kul att hitta hit.
  Javisst är det spännande med loppisar :-)

  SvaraRadera
 5. Åh, vi har inte alls så bra loppisar här i Umeåtrakten! Här får man vara glad om man hittar något. Fina glas! Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Ps. Visst är det din make som har skrivit översta kommentaren? Härlig kommentar! :)

  SvaraRadera
 7. Tack Maria!!!
  Du fick mig på andra tankar..., lite i alla fall!
  Det är så sant, Skåne är ju ganska trist vintertid, grått, brunt, kladdigt och blåsigt så in i bombens.
  Nu känns det lite lättare att hantera alla JÄKLA snövallar här och där..., hihihi, nä då, är inte så sur och vrång som det låter!
  Nu skall jag kasta mig i säng..., på en värmedyna eftersom jag har så sablans ont i ryggen, trillade nämligen på den hårt packade snön utanför jobbet men jag tränar hårt på att gilla det vita pudret ändå!!!
  Var rädd om dig Maria....

  SvaraRadera
 8. Hej! Fy vad orättvist!! 3 loppis-ställen varav en har öppet varje söndag! Eller förresten..det kanske är tur för min del..min sambo gillar inte heller allt JAG släpar hem!;) Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Å önskar jag också hade tålamod och intresse att gå på loppisar... men jag är ärligt talat, skitkass på det :-)
  Du får kanske lära mig någon gång.
  Ses på söndag (tror/hoppas jag)
  KRAM

  SvaraRadera
 10. Hej!
  Vilka loppis tips du kommer med, Synd bara att jag inte bor i närheten! Men jag håller medidrottsloppisar är fantastiska! Vi stannade till vid en av en slump i våras. De var på väg att stänga. De krossade allt glas och porslin med en grävskopa och la alla möbler i en stor hög för att ELDA upp den!!! Jag hann att köpa ett pelarbord, 20 :- som nu är vit målat, och en STOR tallriks hylla. Den jag berättade om sist. De fanns SÅ mycket fint, men vi kunde inte få med oss de i bilen...

  Sticklingar, ja de är avlägg, blommskott av peargoner som du kan plantera och sen få en stor blomma av med tiden. Vo får väl se hur min pelargoner klarat vintern ute i friggeboden först! ;- )

  Må så gott & trevlig helg!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 11. hej
  vilken trevlig blogg du har, första gången hos dig o kikar =) vad avundsjuk jag blir att ni har så mycke loppisar i skåne =)
  kommer garanterat hälsa på igen. kika in hos mig om du vill jag målar möbler m.m
  kram pia

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...