fredag 9 januari 2009

Jag och mitt badkar

Man behöver inte ha medicinsk examen för att lista ut att även jag skulle bli sjuk med en influensa-make i vårt compact-living hem . Efter två dagars sängliggande har jag dock nu bestämt mig för att jag är frisk. Jag ignorerar locket i öronen och nysningarna och hostan, jag mår bra!

Jag tänkte att jag skulle berätta om min badkarshistoria. När jag flyttade in på Smålands Nation (japp, ni läste rätt) för att börja studera i Lund hade jag ett fantastiskt badkar. Det var djuuupt och det var inkaklat och blandaren fick till ett sånt skönt rinnande ljud. Jag badade i princip varje dag i två års tid. Helt underbart!
Så lämnar jag Skåne för huvudstaden och under de sex år och fem boenden vi hade i Stockholm saknade jag badkar något så kopiöst! Badkar är inte vanligt i Stockholm, det finns till och med ett fenomen som kallas "Stockholmsdusch". Jag tror, kvalificerad gissning, att det är en dusch som byggts till i en garderob i gamla lägenheter när de moderniserats.
När vi sen kommer till lägenheten i Malmö, som var stooor, tro inte det fanns ett badkar där heller! Stockholmsdusch-de-luxe! Två minismå toaletter som man knappt kunde vända sig i.

Jag fick svår abstinens och hade som krav när vi kollade på hus att vi skulle ha ett badkar. Men det vet ju alla som kollar på och köper hus att man inte kan få alla krav uppfyllda. När vi slutligen hamnade här i Väggarp uppfylldes så många av våra andra krav att badkar liksom hamnade i skymundan.
Men, när huset inköpts och jag börjat skissa på planlösningen insåg jag att det ju faktiskt får plats ett badkar i vårt badrum!


Inte ett standadkar på 160 cm men väl ett på 140 cm eller t om 150 cm. Freniskt börjar jag leta efter djuuupa, korta kar och hittar ett hos Neptun som heter Bärnsten. Det är egentligen ett bubbelbadkar men man kan välja bort allt bubbel och köpa det som ett vanligt badkar.

Planen var att badrummet skulle påbörjas innan jul, yeah right. Mina badplaner hamnade återigen i skymundan, halvhjärtat la jag in en annons på Blocket och undrade om nån hade ett 140 cm badkar till salu. Och plötligt hör en kvinna i Lund av sig. Jag lånar Puppen av Emma, tvingar Jonas att följa med och så köper vi ett otroligt fräscht badkar för 500 kr. Min lycka är gjord! Detta kan jag ju använda tills vi ska bygga om badrummet. Ok, det är inte djuuupt men det är ett badkar!!!
Men som jag skrivit innan blir det ju problem med avloppet... och så blir det problem med blandaren (den rinner liksom från pipen och duschhuvudet samtidigt och det blir inget sprutt på vattnet). Ska man bada är det 30 min tömning som väntar och därefter avtorkning av golv. Man känner sig inte fräsch heller för vattnet rinner på så mesigt. Allt detta löstes dock förra veckan av spolbilen och Jonas som satte en propp där pipen suttit. Nu är det fritt flöde i rören och sprutt i duschhuvudet!
Så blir vi sjuka.... badning är inget man riktigt känner för.

Tills idag! Ojojoj, vilken lyx! Jag tände ljus, körde fullt spa-paket och bara njöt!

Äntligen kan jag bada ordentligt igen! Fast jag längtar ändå tills den dag jag kan sjunka ner i det djuuupa, lyxiga Bärnstens-karet. Då ska det drickas champagne!

På tal om lyx har jag nyligen fått bekanta mig med Kusmi-te. Vackrare burkar får man leta efter. Teet är väldigt smakrikt, det behövs inte mycket för en kopp.


Imorgon kommer svärfar hit och ska bygga. Jag hoppas kunna lägga upp lite fräscha bilder på vån 2 under helgen.

5 kommentarer:

 1. Verkar som att du har det mysigt! Förhoppningsvis blir jag också ägare till ett snart, så mycket man kan sakna det på så kort tid! Ha en skön fredagkväll o krya på er (så det sista också försvinner!) Kraaaam

  Obs! Leo hälsar till Emil och tipsar om den nya Sheban deluxe oxkött som han precis avnjutit, super!

  SvaraRadera
 2. Mysigt! Här kan vi bara drömma om badkar. Eller dusch för den delen. Här finns någon trist halvmesyr - till hälften ett badkar (oftast snorgult & typ 15 cm högt) till hälften dusch (där man då står i det mesiga badkaret). Dessutom har de många ofräscha, ofräscha badrum. Urk. Har ni några byggare över på jobbet så skicka hit så jag får ett vitt funkishus, med öppen planlösning, vita väggar, fräscht badrum med vitt badkar som jag kan inreda vitt. Nämnde jag vitt?

  Krya på er kram!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, då får du minsann köpa ett nyproducerat hus av Veidekke när ni flyttar tillbaka! De har nog börjat bygga på A-lägen då, kan man ju hoppas :)

  Du får jobba på att introducera det skandinaviskt vita over there annars, Shabby chic har väl inte nåt dit än..?

  Kram!!!

  SvaraRadera
 4. Hahaha! emil är så sjukt söt!
  Var kan man köpa det där teet?

  SvaraRadera
 5. Man kan köpta téet på Tehuset Java i Lund bl a.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...