måndag 24 oktober 2011

Allrummets vara eller icke vara


Igår hade vi besök av ett par fina vänner. Min kompis S är lika intresserad av inredning som jag och vi kan tillbringa timmar med att snacka om ämnet. Eftersom det börjar bli dags att renovera vårt vardagsrum och vi har funderingar på om vi ska ha kvar det som ett rum (jättestort) eller dela av det i två för att få fler rum i huset var det ett hett ämne i gårkväll. Så kommer smarta S på lösningen, flytta upp vardagsrummet i allrummet! Och det är väl klart att vi ska göra det! Så smart!! Vi är typ aldrig i allrummet, jag sitter vid skrivbordet när räkningarna betalas och det har aldrig blivit någon läshörna i anslutning till bokhyllan, det har vi ju ett helt rum till där nere! Det går utan problem in en hörnsoffa och TV´n hamnar på helt ok avstånd. Vad mer behövs?? Så får vi ett helt rum över därnere! Nä, vi kommer inte att kunna ha skrivbordet där, det får sättas i läsrummet (är väl rätt passande?) och vad ska vi göra med bokhyllan? En hörnsoffa står bäst allra längst in i hörnet ju... Får kanske behålla vår vanliga raka soffa ett tag till, den får plats iaf. Men då får det bli nytt tyg från Bemz igen!

Roliga planer och smarta lösningar, det gillar jag!

Ha en skön vecka allihop!!

4 kommentarer:

 1. Detta lät ju kanon. Vi har vardagsrum här nere med mathörna. Och allrum där uppe. Vilket gör att vi använder båda rummen lika mycket.
  Härligt ! Önskar dig en skön vecka nu.

  SvaraRadera
 2. Smart idé! Rum är ju till för att användas, inte bara för att vara fina att titta på. (En insikt som det tog mig 39 år och en flytt att inse.)
  Blir jätteinspirerad av ert inredda vindsrum, - vi har en liknande planlösning på vår vind, men har inte kommit till skott där uppe ännu. Längtar efter utrymme för bokhyllor, och er lösning är verkligen toppen!
  Ha det gott!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Det låter som en riktig bra lösning. Vi gjorde tvärtom och flyttade vardagsrummet från ovanvåningen ner närmare spisen.
  Där uppe är mitt läsrum nu och lekplats till barnen.
  Kram kram
  Nelya

  SvaraRadera
 4. Låter som ett stort men roligt jobb! Vad ska ni göra med det extra rummet där nere då? Hoppas på bilder när/om det blir ett nytt överdrag från oss!

  Sara från Bemz

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...