tisdag 10 februari 2009

Japansk inredning

Min mans 30-årsdag invigdes med frukost på en futonsäng i ett hotellrum på Hasseludden Yasuragi. Han har ett bra tag pratat om att vi nog inte ska ha väggar däruppe utan istället köra med skjutväggar i papper i sann japansk anda. Jag har stängt av öronen när detta har kommit på tal. Men jag måste, efter vårt besök på Hasseludden, säga att det ger en känsla av harmoni och uråldrig tradition att omge sig med japansk inredning.

Vi sov i futonsängar, tvagade oss sittandes på små pallar medan vi hällde varmt vatten över oss och åt fantastiskt god japansk mat tillagad av en kock vid bordet. Allt iförda kimono-inspirerade morgonrockar och tofflor i frotté (ok, jag ville ha rediga kläder på mig under middagen men annars hade vi på oss morgonrockarna hela tiden).

Vårt badrum

Vårt vardagsrum

Det kommer inte att bli asiatiskt på våning 2, kanske nån liten Feng Shui-detalj i form av en groda i ett hörn, max.
Men att tillbringa ett par dagar i miljön på Hasseludden sänker pulsen och ger en känsla av harmoni som jag hoppas sitter i ett tag.

16 kommentarer:

 1. Låter spännande och mycket exotiskt. Lite annorlunda än man annors är van med.. tänk att med lov gå i badrock en hel dag :),
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Hej! Det låter helt underbart! Precis vad man behöver den här årstiden..återstår att se då om ni inspirerats av den österländska stilen och för in den i ert hem :) Ha det bra!/L

  SvaraRadera
 3. Åh vad mysigt ni ser ut att ha haft det:)
  Ha en skön kväll,
  kram Jenny

  SvaraRadera
 4. Nu är jag grön av avund.......

  Så häftigt! Tänk att bara få vara och bli uppassad......

  Vackra bilder.

  Kram


  Flisan

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig födelsedag maken din verkar haft! Bra att du skämmer bort honom lite så han fixar en fin ovanvåning till er :-)

  Kram!! /S

  SvaraRadera
 6. JAG ÄR AVIS!! :-) kanske ska föreslå detta för maken inför min 30-årsdag om några månader.
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Så härligt där ser ut, får nog lägga det i minnet för framtida drömmar.
  Kram, Lydia

  SvaraRadera
 8. Fördelen nu när man har "blogat" ett tag är att ens närmast "Blogg" vänner också har kompisar och på så vis så kan man länka vidare i all oendlighet känns det som, Peter Olofsson heter jag som bloggar runt så här på kvällen och det ena leder till det andra och helt plötsligt så är man inne på någon annans fina sida, som den här. Fin och trevlig blogg måste jag säga, min blogg är ingen estetisk skönhetsupplevelse direkt, det är en massa spontana uttryck i princip från min kompexa värld av antikiviteter och andra oumberliga ting varvat med funderingar och tyckande, ha en bra kväll mvh från Peter Olofsson!

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren gav inget bra första intryck ser jag, full med olika typer av fel, jag säger det igen, bloggandet är ett gift som det inte går att sluta med fast man är alldeles för trött(ler)
  Mvh från Peter igen!

  SvaraRadera
 10. Oh, det låter härligt med Hasseludden! Ett besök där står högt på min önskelista!

  Fina grejer från Fridas gård förresten!

  Må så gott! / Kramar Kerstin

  P.s. Kika gärna in hos mig och var med i min lilla utlottning! D.s.

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Oh, va härligt ni verkar ha haft de...Nåt sån´t skulle jag och maken behöva komma i väg på snart! Om 2 veckor blir de bio + middag i alla fall på tu man hand, alltid nåt! ;- )

  Ja, du lördagen var nåt varken jag eller tunikan sent ska glömma! ;- ) Jag är trött än! Man är ju inte van att partaja så mycket nu för tiden!

  Må så gott & ha en bra vecka!
  Kram, Lina

  SvaraRadera
 12. Åå, så mysigt det såg ut och vad skönt att få bli uppassad.
  Vilka fina bilder.
  Kram =)

  SvaraRadera
 13. Vad lyxigt det låter!

  Riktigt, riktigt härligt!

  Kram!

  SvaraRadera
 14. Åh vad det låter SKÖNT! Man skulle unna sig sånt då o då, koppla av...Hoppas helen blir avkopplande:)Fin blogg!/Jenny

  SvaraRadera
 15. Hej Maria,
  Tack för din hälsning hos mig. Kunde inte låta bli att besöka just detta inlägg - jag har nämligen kommit in i en asiatisk fas vad gäller inredning. Fina bilder och jag kan tänka mig att det var en njutbar upplevelse !
  Ha det så gott - kram/Marita

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...