onsdag 10 augusti 2011

Mina färger

Jag tycker att det är så tråkigt med bara vitt hemma. Jag hatar uttrycket "Håll dig till en vit bas så kan du förändra med textilier. Kuddar och gardiner gör mycket i ett rum!" Ja, jag veeeeeeeeet!! Men alla behöver väl inte upprepa det till leda och visst är det så mycket roligare att se ett riktigt genomtänkt inrett rum där färger samspelar och får den där effekten som nästan ger gåshud. Man vill bara ha det, ta med det hem, sno hela stilen!
I mina tidigare hem har det inte funnits många vita rum så när vi började inreda vårt hus kändes det lite spännande att börja köra den vita stilen. I ca två rum. När läsrummet här nere var färdigt kände jag direkt att vi borde målat det ljusgrönt istället för vitt. Köket har fått en fondvägg och sovrummet uppe är tack och lov brunt (och rosa). När hallen skulle målas fick jag ett infall och målade den blå. J är sådär nöjd, han tror verkligen på textil-frasen, men jag tycker att huset fått sig ett lyft!
Så här får ni lite smakprov på färger hemma hos mig:

Gult i ena hallen.Blått i andra hallen.
Gröna detaljer i läsrummet.

5 kommentarer:

 1. Kan du komma hem till mig och färgpiffa lite också. Hade behövt lite tips från en expert. ;)

  Kram och hoppas att ni har haft en underbar sommar!

  SvaraRadera
 2. Heja Maria! Jag håller helt och fullt med dig, - här hemma är vitt en accentfärg, inte en basfärg. Och ditt fina läsrum ser ut som om det vore hemma hos mig!

  Det finns alldeles för många vackra färger i världen för att leva i en färglös tillvaro!

  Ha det fint!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. P.S. Jo du, det här läsåret är det heltid som gäller. Efter en hel sabbatstermin i höstas och halvtid under våren så känner jag mig både utvilad och taggad! Det som känns skönt är att jag har en livssituation just nu där jag faktiskt kan välja hur mycket jag vill/måste jobba; känner mig verkligen priviligerad som kan göra det. D.S.

  SvaraRadera
 4. Hej Maria, ville bara kika in och önska dig en härlig dag !

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också om färg! Men tyvärr är jag lite dålig på att bestämma mig för vilka färger jag vill ha var, så ofta fegar man ju ur och kör nåt rel. färglöst istället :/

  /F

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...