fredag 18 januari 2013

Mitt bästa inredningstips

Medvetet eller omedvetet använder jag mig i princip alltid av detta tillvägagångssätt när jag ska inreda ett nytt rum. Det var flera år sedan jag lärde mig tänket och det har hängt med i alla hus och lägenheter sedan dess. Det handlar om att hitta en sak, ett mönster, något som tilltalar dig som får stå som mall för hela rummet. När du hittar prylen vet du direkt att det är den du ska använda som bas och därefter är det enkelt. 

I sovrummet är det överkastet jag hittade på Rusta som blev inspirationskälla. Färgtema, tapeter, matta... allt följde i dess spår. Ofta är det något med prylen som sammanfattar ens stil och man har redan massa grejer hemma som passar till. I sovrummet fann jag att jag hade filt, tavlor, blomkrukor och annat som var klockrena till överkastet.


I köket föll alla bitar på plats när jag hittade rätt tapet. Sedan innan hade jag mycket köksprylar i gröna och vita toner samt en beige Kitchen Aid som ju måste ha en synlig plats i köket. Tapeten blev den sammanhållande faktorn och nu har jag alltid ett prov i handväskan när något ska köpas till köket. Senast var det målarfärg till köksbordet.

Det gula skåpet i Tovas rum i Väggarp fick sätta temafärg i rummet men det var när jag hittade hyllpappret med ugglor på Mairo som jag kände att jag var på rätt väg. 70-tal har varit inne ett tag när det inreds barnrum, säkert vi 70-talister som blir lite nostalgiska när vi ska fixa till våra egna barn. Dock vill jag inte ha det för mycket retro i Tovas rum, ugglemönstret är lagom. 

Man kan använda prylen på olika sätt. Dels genom att ta fram de färger som finns på den och använda de i inredningen, man vet ju redan att de pasar ihop, men också som stilsättare. Ugglemönstret ovan med sitt 70-talsaktiga utseende ger en retrokänsla som man lätt kan köra vidare på. Överkastet är romantiskt och det ville jag ha i sovrummet. Med andra ord, hitta rätt pryl som inspirationskälla så blir resten enkelt!

Ha en skön helg!!!

Kram 
M

6 kommentarer:

 1. Det där är bra tänk!
  Jag brukar oftast börja med kaos, du vet sådär vräker fram saker jag tycker om och sen försöker få ordning.
  Blir sällan bra utan får börja om igen=))

  Fin lördag till dig/Kram Hannis

  SvaraRadera
 2. Vilket supertips, tack så mycket! Att jag inte tänkt på detta... ;)

  Kika gärna in hos mig idag, du kan hämta en rabattkod till fina nätbutiken Tidlösa Ting!

  Trevlig helg,

  Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Det var ett riktigt bra tips! Tack för den och för den här vackra bloggen!

  SvaraRadera
 4. Det var ett riktigt bra tips! Tack för den och för den här vackra bloggen!

  SvaraRadera
 5. Ugglegosedjur o uggleljus är ju bra komplement då ;) Ps 60kr för minicupcakes har blivit förlängt några veckor till så då MÅSTE vi åka dit snart Ds

  SvaraRadera
 6. Det var ett bra tips! Fint överkast och kul att hitta hit!

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...