måndag 26 november 2012

Att byta fönster

Våra fönster är i ett rejält dåligt skick och därför har vi gett oss in i djungeln av fönstermärken och modeller vilket är lätt förvirrande. Jag har bestämt att vi ska ha gröna fönster med vit insida, so far so good. En bygghandel gav oss pris från Elitfönster och Tanum men det var så löjligt dyrt att jag undrar om någon byter fönster?! Oavsett så måste jag välja rätt grön nyans och det är där ni kära läsare kommer in i bilden! Har ni tips på snygga gröna fönsterfärger? Jag tänker mig engelskt grönt, mörkgrönt, skogsgrönt... Men det ska ju omsättas i RAL-färger el dyl. Så tips mottages tacksamt! Gärna någon bra tillverkare ni kan rekommendera också.

Bild från Dorab.
Just nu sitter jag och bloggar i soffan medans två trädgårdsarkitekter skissar på vår trädgård vid köksbordet, så otroligt spännande!!!

Kramar på er!

5 kommentarer:

 1. Hej! Vi köpte obehandlade fönster på byggvaruhus och anpassade till fasaden och målade själva. Blev mycket billigare och eget känns det som. Vi använder Ottossons Linoljefärg övedsgrön till invändiga fönster och andra snickerier i vårt nya badrum, gillar den nyansen.

  SvaraRadera
 2. Ja fönster kan jag inte riktigt råda dig om..

  Men vad kul med trädgårdsarkitekterna, hade glömt att det var nu! Vi får försöka ses nåt i veckan så du kan berätta hur det gick :)

  Mys med T från mig <3 Saknar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fönster är svindyrt ... men ack så viktigt för husets utseende :)
  Har inga råd kring den gröna kulören. Jättesvårt det där.

  Stort lycka till! :)
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Ottossons har ett par fina gröna, öved har vi med, sen finns höpenhamnsgrönt och en riktigt mörk som heter ardbeg. Finns ingen bättre färg för fönster än linolja. Det kanske blir billigare att få fönstren renoverade och ommålade än bytta? Det ser ofta värre ut än vad det är. Vill man ha snygga fönster, med riktiga kittade spröjs, original stil på beslag osv så drar det lätt iväg. Mindre jobb att slipa och måla än att plocka ut hela karmarna. Kanske ringa en fönsterhantverkare som kan ta sig en titt?

  SvaraRadera
 5. såg att jag skrev höpenhamnsgrönt =) Kolla hos ottoson, han brukar ge ut ral nr. Hans butik i Genarp är klart värt ett besök, de har lite udda öppettider, men de har mängder med brytningar. Även om man beställer från snickeri så brukar man kunna få det obehandlat eller grundmålat så att man kan få den braiga ytan. Och du kan ju alltid snabbmåla de bruna fönstren om du stör dig på dom =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...