söndag 13 december 2009

Golv på lut, hehe

Efter mer än ett års renovering är det nu dags för de sista delarna innan vi har en färdig ovanvåning.

I veckan ska golvet lutas och oljas. Att luta var inte ett självklart beslut, vi har funderat på hårdvaxning och vitmålning av golvet också men en kunnig person i färgaffären sa att olja behåller träets yta och känsla bättre vilket vi definitivt vill. Vi hade också planer på att nota golvet men efter mycket övervägande kom vi fram till att om vi notar kan vi inte ha det ogjort, men om vi provar utan notning först kan man göra det i efterhand. Personligen vill jag helst inte nota, jag gillar springorna mellan brädorna, men det kan ju bli problem med damm och annat mög som fastnar i springorna.

Snart ska maken hämtas i Malmö efter en veckas resa till St Petersburg. Jag ser fram emot fina presenter, hehehe...

Kram!

3 kommentarer:

 1. Jag tror att det kommer att bli hur fint som helst. Tycker också att det är fint med lite springor emellan bräderna. Men så är det ju alltid den där praktiska aspekten förstås...

  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Kommer säkert bli hur fin som helst! Kram

  SvaraRadera
 3. Oj vad duktiga ni är som börjar ha renoveringen klar! Vi står själva bara och stampar på stället, som att man fastnat i kvicksand, och får inte den sista delen av huset färdig. Alla viktiga rum, som kök, vardagsrum och sovrum, är ju klara så resten är bara "lyx" (hobby- och arbetsrum) som man bara inte orkar fixa klart. Det går alldeles för långsamt :)

  /F

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...