onsdag 19 september 2012

Färgsättning

Vi ska måla om huset och fönstren, frågan är hur?! Andra hus i området har röda fönster och jag vet, jag vet att även vi borde ha det då. För att passa in i landskapet. Men jag är trött på röda fönster! Inga blommor passar till, det mesta skär sig. Jag har alltid velat ha gröna... Enligt skånsk tradition funkar både röda och gröna, man målar då gavlarna i samma färg. Och där är problemet. Blir det inte väldigt mycket GRÖNT med gröna gavlar?? Röda gavlar är man så van vid. Ett hus i området har grå gavlar men det vette fan... Vita fönster uppe ska det vara oavsett. Men nere? Vad tycker ni?

7 kommentarer:

 1. There's no such thing as too much GREEN, hehe! Fast jag gillar även den klassiska kombinationen rött och vitt; kanske på grund av att vårt eget hus ser ut så. Vi har vitmålade fönster med röda karmar runt. Tycker nog inte att blommorna skär sig precis, fast vi har en färg som är lite mer åt det vinröda hållet än det faluröda. Ska bli spännande att se vad ni väljer!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Röda gavlar, gröna fönster. Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Vi tänkte att vi skulle köra klassiskt svart Linoljefärg till den vitkalkade fasaden, men sedan kom vi på att vi skulle ha lasyr, och av misstag råkade min kille köpa en svart-brun lasyr som blev riktigt snygg på själva fönstren med i övrigt svartmålat (ex svarta dörrar o.s.v) tilll den vita fasaden. Men vill man ha färg har jag förstått att även blått är ok enligt skånsk tradition, har även sett en del varianter med gult, men tror att detta egentligen är mer
  gotlänskt... Personligen kan jag tycka att det kan vara snyggt med spröjs i en färg och karmar och gavlar samt dörrar i en annan. Spröjs i rött med gröna karmar och gavlar.. Men traditionellt ska det väl vara en färg?

  SvaraRadera
 4. Vi är precis på G att måla om vårt i hus i samband med totalrenovering. Just nu är fönsterna nymålade i en superfin grön färg. Jag var inte helt nöjd med Övedsgröna eller den i mitt tycke "klargröna" kromoxidgröna så det blev ett mellanting. Det kommer INTE funka med grönt på våra gavlar. Det vi kan se är att det blir för mkt. Det lutar åt gråsvarta. Men då har vi mkt detaljer som stuprör och vindskivor som oxå blir gröna (är röda idag), ser att era är svarta. Tipset är nog att börja måla fönsterna och känn efter med gavlarna. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Röda gavlar gröna fönster

  SvaraRadera
 6. Anonym nr 2, vill du maila mig bilder när ni är klara vore jag väldigt tacksam!! mariasstil@hotmail.com
  Jag tänkte mig engelsk gröna, dvs en fin mörkgrön färg.

  /Maria

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...