tisdag 17 januari 2012

Inköp

Nelya med bloggen Lavendeldockor frågade vad det är för saker som ska inköpas till alla våra projekt framöver. Bra fråga! Nelya har en jättefin butik som även den heter Lavendeldockor och där kommer jag definitivt att titta när det ska inhandlas prylar men i dagsläget är det mycket tråkigare saker som ska köpas; reglar, gips, rör, skruvar... Sånt som J köper ;)

Jag ligger några steg före för jag planerar möblering. Vi har ett fantastiskt fint teakbord som man lätt kan sitta 14 pers runt om man lägger i alla skivor och det ska givetvis stå i matrummet. I lägenheten i Malmö hade vi vita pinnstolar till och det var fint men nu vill jag ha dessa (eller liknande):

Bild lånad från Blocket.
Exakt dessa hade jag köpt, för ynka 1 200 kr för alla fyra och 10 min hemifrån, om inte någon annan hunnit före. Sorg! Nu blir det till att leta vidare.

Över teakbordet hoppas jag kunna hänga denna:

Bild lånad från nätet.
Jag äger inte någon designklassiker och strävar inte efter Myran/Ellips/PH-lampa-gruppen som man för 10 år sedan såg i alla inredningstidningar. Men jag gillar denna. I svart.

Soffan behöver fräschas upp med ny klädsel, gärna vit för vi behöver ljusa färger i nya vardagsrummet. Helst vill vi ha en ny soffa men det är smartast att vänta med det tills vi flyttar. Vem vet vad vi vill ha för soffa då?

Bild lånad från nätet.

Den vi har nu heter Ekeskog och är mörkgrön och det har jag tröttnat på (J tröttnade långt innan mig). Men jag tycker att 3000 kr på Bemz är lite för dyrt för ny vit klädsel, det får man en helt ny Ektorp-soffa för på IKEA. Och på IKEA finns inte Ekeskog längre. Här får jag ta en funderare...


Ha en skön tisdag!

Kramar

1 kommentar:

 1. Mycket snyggt du drömmer om! Det där med att inte hinna först på Blocket-fynd kan ju göra en vansinnig... Men, men, förr eller senare så dyker det upp nya fynd.

  Vi har en Ektorp-soffa som vi köpte för 3,5 år sedan. Jag gillar komforten, priset och modellen, men nog har den blivit ganska nedsutten under åren och tyget (svart en gång) har blivit väldigt solblekt. Kvalitetsmässigt får vad man betalar för, helt enkelt.

  Ska bli spännande att få följa er på hela resan, både med renovering och möblering!
  Må så gott!

  /Anna-Karin

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...