måndag 15 november 2010

Vår entré

Det händer grejer! Plötsligt kommer plattsättaren imorgon och lägger klinker i hallen! Värmepumpen är klar för användning och i förra veckan var elektrikern här och det beslutades att vår gamla ytterbelysning skulle bytas ut (den var tydligen spikad fast i fasaden...).

Så nu sitter jag här och funderar på vad vi ska ha för ytterbelysning istället. Jag hittade en gammal bild på vår "vackra" entré:


 Ser ni vår gamla lampa från 60-talet, mycket charmig!

Efter lite efterforskning på nätet kring hur man belyste sitt hus när vårt hus byggdes dvs runt 1910 kom jag inte helt överraskande fram till att det är sk stallampor som gäller. Sådana har vi redan satt upp på vårt brygghus/stall så det passar ju bra! Men jag hittade en variant som är lite mer elegant och passar fint att sitta bredvid dörren och inte ovanför, som jag gillar när stallampor gör:


Como heter den och kommer från Norlys. Vad tror ni? Tänk er en mörkgrön ytterdörr istället för den röda om ni nu ändå ska se något framför er! ;)

KRAMAR!!

5 kommentarer:

 1. Kul när det händer saker! Vi väntar också på att få en värmepump installerad, sen tänkte vi gå igång med att fixa till tvättstuga/plats för badkar i källaren. (Idag har vi en jättestor klumpig oljetank där som tar upp alldeles för mycket yta.)
  Den där lampan är superdupersnygg! Vi är också i akut behov av ytterbelysning, så den snor jag rakt av!
  Mörkgrön dörr blir kanon, fast jag tycker faktiskt att den röda också är väldigt trevlig.
  Keep us posted on the progress!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Ska det var en eller två lampor?

  SvaraRadera
 3. Jag gillar lampan starkt, det är viktigt med välkomnande lampor utanför huset. Ett tips är sätta en timer på den så att den tänds automatiskt när det börjar mörkna.

  SvaraRadera
 4. Jo, vet du att jag tror att det blir alldeles underbart kanonfint Maria!

  Kramis Lisa

  SvaraRadera
 5. Blir nog snyggt
  kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...