torsdag 4 februari 2010

Burkar och Berså

Stig Lindbergs Berså-servis har legat mig varmt om hjärtat enda sen jag såg den för första gången. Nu flera år senare har jag ganska många delar och pyntar med dem hej vilt :)


Här en gräddkanna bredvid loppisfyndad plåtburk. Om ni kör mellan Sjöbo och Ystad på sommaren, missa inte Salong Pantalong!! Förutom tusentals småprylar, som burken ovan, så renoverar de Grythyttans utemöbler och målar dem i underbara färger.

Musselmalet och burkar från Arabia. Jag skulle hemskt gärna vilja haft bara vit, rött och grönt i köket. En hylla med dessa burkar som får sätta basen för resten av rummet. Men den där blåa tapeten kan nog inte bytas ut än, hmz...

Förutom tekopparna är dessa djupa tallrikar de enda vi använder att servera i från Berså. Tyvärr kan man inte diska i diskmaskin för då sliter man snabbt ut dekoren och jag är lat lat lat.

Kram på er!!

5 kommentarer:

 1. Japp.., jag gillar oxå Berså.., många goá minnen som väcks till liv när jag ser den!!!
  Minns jag inte helt fel så har både min mormor och farmor haft denna servisen men vet i katten om den finns kvar i familjen..., något jag får ta reda på kanske???

  Gillar önskan om färgvalet till ditt kök, vitt, rött och grönt är en fin sammansättning av färger:)
  Men du, den blå färgen du redan har är inte fy skam den heller:)))

  Kramar till dig Maria
  Marianne

  SvaraRadera
 2. Du måste vara smått galen du!!! Hur kan du ha ledsnat på den tapeten??? ;0)Förstår att du gillar servisen. Den är härlig.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om Salong Pantalong, - inte för att jag har vägarna förbi mellan Sjöbo och Ystad så ofta, men för en bra affär kan jag minsann tänka mig att köra långa omvägar!

  Håller med dig om att Stig Lindberg är fantastisk. Berså har liksom med barndomen att göra, som om det alltid har funnits där. Synd att det är sällan man kan fynda Lindberg på loppis nuförtiden, - det han gjorde (gör?) har ju blivit väldigt populärt.

  Nu blev jag nyfiken på tapeten, - får backa lite till dina äldre inlägg och spana in hur den ser ut!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar oxå berså:) Mina farföräldrar har en hel servis och jag är uppväxt med att äta på den till vardags så jag förknippar berså med min lyckliga barndom

  //Annica

  SvaraRadera
 5. Nämen säg inte att du aldrig hört talas om Finlands nationalskald Runeberg? Ve och fasa! Jag vet ju nog vem Selma Lagerlöf är, till exempel ;)
  Nå, nu har du i alla fall lärt dig att idag har man en bra ursäkt till att få äta bakverk, även om dom inte har sylt på och fastän man inte bor i Finland :D

  BTW, snygga arabiaburkar! Min syster samlar också på dom.

  /F

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...