onsdag 27 januari 2010

Historien om en lampa

Tack för alla era fina kommentarer! Vad roligt att ni gillar färgskalan i sovrummet, det tog ett tag innan jag bestämde mig. Från början, innan vi ens flyttade in i huset, skulle det vara gulddetaljer och mycket mer vitt till de bruna väggarna t ex ett vitt överkast. Så en dag såg jag överkastet på H&M och kände direkt att det skulle bli supersnyggt. Kill your darlings, som det ju heter!

Lampan ni ser här ovan har också en liten historia. På Mairo i Ronneby såg jag en otroligt fin lampa med rosa skärm och försilvrad lampfot. Den var från Watt & Veke och kostade ungefär lika mycket som en weekendresa. Ändå övervägde jag att köpa den. Men det kändes inte smart, det var ju ändå bara en lampa...
I julas var vi på Bauhaus och jag fick syn på en lampfot som var väldigt lik den på Mairo men till ett mycket humanare pris. Det var inte mycket att fundera på, den införskaffades och lite senare hittade jag lampskärmen som trots att den också är Watt & Veke inte alls var lika dyr som den andra. Wohoo!

J tycker dock den liknar ett par tantunderbyxor.

8 kommentarer:

 1. Hihi, ja se karlar! Vad förstår de sig på om inredning... ;0). Jag tycker att den var supersnygg!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Ett par tantunderbyxor.., den var bra den!!
  Vilken ljuvlig lampa Maria, förstår att du tog den istället för en weekendresa:):)

  Gillar nya stilen på din sovrum.., JÄTTEMYCKET!!!
  Ha en skön onsdag
  Kram kram
  Marianne

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!
  Attans vad snyggt ni har det i sovrummet, jag gillar oxå färgerna!

  Vad bra att du hittade en sån fin lampfot och skärm fast till bättre pris:)
  Jasså din man kallar skärmen för tantunderbyxor??hihi!, Min P kallar den för "Amish" han tycker den ser ut som en sån där hätta Amishtanterna har på huvudet:) Dessa karlar!

  Hoppas du har en trevlig eftermiddag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. ha ha den va kul!!måste säga att jag inte först skule ha tänkt på tantunderbyxor men då du skrev det så måste jag nog håla med din kille.
  O till er tjejer det fins faktiskt en hel del killer som säger likadana saker om sina flickvänner för det fins faktiskt tjejer som inte vet ett skvat om inredning så.

  SvaraRadera
 5. för att förtydliga saken så menar jag ej att lampan är ful eller not.

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad nöjd man känner sig, när det det går att fixa likvärdig vara, fast till lägre pris..! Det gäller att stilla sig lite, så brukar det dyka upp "rätt grej"!
  Lampan var kanon, inte det minsta lik underbyxor! ;)

  SvaraRadera
 7. Ja, om man är lite fiffig så går det ofta att hitta bättre och billigare alternativ :)
  Tack för måtten på toaletten! Måste gå upp och mäta vår skrubb någon dag och ser hurudana mått vi har. Har inte orkat mig upp till bygget på lääänge och nu har jag igen ett nytt projekt som gör att jag nog inte kommer att bygga på ett tag. Alltid hittar man nån ursäkt för att slippa göra tråkiga och jobbiga saker!

  /F

  SvaraRadera
 8. Hittade din blogg när jag sökte på H&M överkast på google.
  Gillar verkligen dom rosa detaljerna i sovrummet & ska också lägga in rosa i vårt här hemma!:) Men färgskalan kommer att gå i svart, vitt, grått & rosa. Tack för en fin blogg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...