måndag 18 mars 2013

Hall- före och efter

Detta "fantastiska" rum välkomnades man av på visningen:


Till vänster ser ni den mintgröna garderobsväggen jag nämnde i förra inlägget. Ingen kommentar vad gäller val av matta och gardin.
Efter snart ett halvår i huset börjar nu nedanvåningen se ok ut. Man kan bjuda hem folk utan att skämmas. Ja, de får stå ut med den fasttjejpade spånskivan längst ner i köket och århundradets fulaste trappa som tar upp 90% av vardagsrummet känns det som (och som jag inte ens tänker visa för er här på bloggen). Men överlag känns det ok. Så här ser hallen ut efter en grundlig ytrenovering:


Ny klinker, vitmålat tak, beige tapeter. Ingen garderobsvägg men det är kvar en del fix där så jag avvaktar med att visa upp den delen :)


Soffan som inköptes på Erikshjälpen. Usch ja. Den var helt ok men nåt fel var det... Den var liksom rödbrun i träet och hade svart skinn på dynorna. Snygg men inte hos oss. Jag ville inte måla om den och förstöra träkänslan så jag fnulade på vilken färg man kunde klä om den med istället för svart. Men så kom jag på att jag kunde betsa den, det tillät samvetet! Sagt och gjort, den är nu svartbrun och klädd med en filt, hehehehe... Fin va? Tyvärr lite klibbig, insåg att den nog måste lackas också men det syns inte på bild ;)


En ny favorit hemma. Perfekt för små barn att sitta i när skorna ska tas på. Perfekt att stå på när man inte når upp nånstans. Söt som tusan. Och hittad på vinden i det gamla torpet. Fynd de luxe!

Skarpa ögon ser att lister saknas och att badrumsdörren bör målas vit snarast möjligt. Samt att ett vitt fönster gjort susen istället för det bruna 80-talsbelätet som sitter där nu. We´re on it!

Kramar på er!!

8 kommentarer:

 1. Alltså det är ju en stoooor skillnad!
  Och ser dessutom så ljust ut.

  Tavlorna på väggen, är det broderade tavlor?

  Kram och sol/Hannis

  SvaraRadera
 2. Vilken skillnad! Det blev ju jätte fint av det man kan se :) Jag älskar före och efter bilder :P
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Man kan nästan inte tro det är samma rum! Så ljust och fräscht det blev, i synnerhet med det vita taket.

  Självklart diggar jag också dina loppisfynd och vindsfynd. (Ni har minsann också gömmor att leta skatter i!)

  Golvlister är förresten en världslig sak och inget att stressa upp sig över. Bor man i ett gammalt hus så SKA det finnas ständiga renoveringsprojekt! But that's the way we like it, eller hur?! ;-)

  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Tjusigt! :)

  SvaraRadera
 5. Hej! Det blev ju jätte fint! Jag fattar inte vart min kommentar försvann från förra inlägg!!! Skrev att jag gillade handtagen och skulle vilja ha nått liknande till mitt kök!
  Hoppas din vecka har börjat bra!
  Kram Sirpa♥

  SvaraRadera
 6. Nu får du lite mer energi varje gång du kommer hem, istället för lite mindre. Man borde egentligen alltid fixa entren först. Jag tycker att den bruna dörren gör sig jättefint till den bruna bänken. Lite ordentliga dörrfoder i brunt till så blir det riktigt stiligt, typ Day home... Men jag är inne i en brun-svart period just nu så jag är lite partisk =)

  SvaraRadera
 7. Åh så bra det blev!!
  Betsa är underskattat, det blir alltid toppenfint. (och så går det fort och luktar gott)

  SvaraRadera
 8. Snygg förvandling!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...